Blog

Kleine en grote inzichten die ik graag deel

Coaching aanpak

coaching ouderen aanpak

Graag deel ik iets over de paden, leraren en inzichten die mij gevormd hebben.

Lichaamsgericht: yoga en energetisch lichaamswerk. Het lichaam is voor mij een belangrijke bron voor inzicht en groei. Ik ben opgeleid tot yoga docent. Daarnaast ben ik opgeleid in energetisch lichaamswerk. Ik help je waar te nemen hoe het in het lichaam is, waar het stroomt en waar de weerstand zit. Ik help je deze ervaringen te duiden.

Psychologie: ik verwonder mij over het vernuftige brein dat ons door dit leven loodst. Ik onderzoek graag vastgezette patronen en gedachten om samen te bekijken waar meer ruimte wenselijk is. In mijn studie psychyologie ben ik het meest geboeid door het werk van C.G. Jung. Daarnaast is het meer recentere werk van de ACT-theorie een belangrijke inspiratiebron voor mij. Ik ben opgeleid tot ACT-therapeut. In deze wetenschappelijk onderbouwde aanpak werk ik aan psychologische veerkracht door aandacht te hebben voor o.a. acceptatie en welke waarden voor jou belangrijk zijn.

Bronverhalen: als theoloog (io) zoek ik de verbinding tussen ons persoonlijke verhaal en de grote mytische en religieuze verhalen. De laag van de raadselachtigheid lijkt een beetje uit ons leven te verdwijnen nu religie een minder grote plek lijkt in te nemen in de maatschappij. Niet voor niets hebben we ons als mensheid echter millennialang laten inspireren door de grote verhalen. Samen met jou zoek ik naar een heel eigen vorm om de rijkdom uit deze verhalen toch een plek te geven in ons leven. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van rituelen die ons kunnen helpen de overgangen in ons leven vorm te geven.

Mindfulness: aanwezig en bewust zijn is voor mij het begin van alles. Mindfulness is een krachtige training die ons helpt aanwezig te zijn en waar te laten zijn wat waar is. In mijn leven heb ik het als heel helpend ervaren dat deze ‘aandachtsspier’ echt te trainen is. Ik heb ervaren dat het mij veerkrachtig maakt. Het maakt de geest sterk waardoor het beter uit te houden is in de wisselende omstandigheden waar we mee te maken krijgen in het leven. Ik ben gecertificeerd Mindfulness docent en ben dankbaar dat ik mijn opleiding hiervoor bij mijn grote voorbeelden Tara Brach en Jack Kornfield heb mogen volgen.

Auteur Janneke Weelink
Janneke Weelink blog
Op geplande maar vooral ongeplande momenten in het leven doe ik inzichten op die ik graag verder deel via mijn blogs. Mijn studies psychologie en theologie en mijn achtergrond in yoga en mindfulness zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij. Maar de meeste blog onderwerpen vallen me gewoon te binnen, bijvoorbeeld tijdens een ronde hardlopen. Mail mij gerust jouw reactie!

Kennismaken?

Heb je behoefte om samen te bekijken wat ik voor je kan doen? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een kennismaking.

Contact